Hjemmelavet Hummus

Hjemmelavet Hummus

✅ Forberedelsestid: 10 min
Tilberedningstid: 5 min
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter (240 g drænet)
  • 2 spsk tahin (sesampasta)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk salt
  • 3-4 spsk vand (til justering af konsistens)
  • Evt. lidt paprika og ekstra olivenolie til pynt

Fremgangsmåde

  1. Dræn kikærterne og skyl dem under koldt vand.
  2. Kom alle ingredienser i en blender eller foodprocessor.
  3. Blend indtil hummussen er glat og cremet. Tilsæt lidt vand ad gangen, indtil den ønskede konsistens opnås.
  4. Smag til med salt og citronsaft.
  5. Hæld hummussen i en skål, dryp lidt olivenolie over og drys med paprika.

🥙 Server med pitabrød, grøntsagsstænger eller som smørelse i en sandwich!