Semolina-grød med Honning og Nødder (Basbousa)

Semolina-grød med Honning og Nødder (Basbousa)

✅ Forberedelsestid: 5 min
Tilberedningstid: 10 min
Portioner: 2

Ingredienser

  • 100 g hvede semolina
  • 500 ml mælk (eller vand for en lettere version)
  • 2 spsk smør eller olivenolie
  • 2 spsk sukker eller honning
  • ½ tsk vaniljeekstrakt (valgfrit)
  • 1 nip salt
  • ½ tsk kanel (valgfrit)
  • 1 håndfuld hakkede nødder (mandler, valnødder eller pistacienødder)

Fremgangsmåde

  1. Rist semolinaen:

    • Varm en gryde over middel varme, tilsæt smør eller olivenolie.
    • Hæld semolinaen i gryden og rør konstant i 2-3 minutter, indtil den bliver let gylden og dufter nøddeagtigt.
  2. Tilsæt væske:

    • Hæld mælk (eller vand) langsomt i gryden under omrøring for at undgå klumper.
    • Tilsæt sukker, salt og vanilje (hvis brugt).
  3. Lad det tykne:

    • Skru ned for varmen, og lad blandingen simre i ca. 5-7 minutter under omrøring, indtil grøden tykner.
  4. Servering:

    • Hæld grøden i skåle, dryp med honning og drys hakkede nødder samt lidt kanel på toppen.
    • Nyd den varm som en mættende morgenmad eller dessert!

🥄 Tip: Du kan tilsætte rosiner eller tørret frugt for ekstra sødme og smag.